vineri, 29 aprilie 2016

Cheesecake cu ciocolata alba

Un blat crocant de biscuiti, acoperit cu o umplutura pufoasa de branza si ciocolata alba - un excelent desert la cafea sau un deliciu pentru masa de Paste!

Ingrediente:
Pentru blatul de biscuiti:
• 350g biscuiti subtiri cu cacao si inveliti in ciocolata, zdrobiti
• 85g unt,topit

Pentru umplutura:
• 1 pachet foi de gelatina Dr. Oetker, 10 g
• 100 g ciocolata alba, rupta in bucati
• 350 g branza de vaci
• 100 g zahar tos
• 2 oua de marime mijlocie, separate
• 300 ml frisca nebatuta (cu 29-35% continut in grasimi)
• 1 plic Finesse Vanilie Bourbon Dr. Oetker

Pentru ornat:
• bombonele pentru decor Dr. Oetker
• cacao Dr. Oetker

Mod de preparare:
Ungeti, iar apoi tapetati cu hartie o tava cu diametrul de 23cm si baza detasabila.
Pentru blatul de biscuiti:
Amestecati untul topit cu biscuiti zdrobiti.

Turnati cu lingura in tava pregatita si apasati pentru a nivela. Raciti la frigider.
Pentru umplutura:
Puneti foile de gelatina intr-un castron cu 150 ml apa si lasati sa se imbibe timp de 1-2 min.
Asezati castronul intr-o cratita cu apa fierbinte si amestecati pana se dizolva gelatina. Dati deoparte castronul si lasati sa se raceasca.
Topiti ciocolata alba intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa care fierbe mocnit(bain-marie) si lasati sa se raceasca.
Bateti la un loc branza, zaharul, vanilia Bourbon si galbenusurile pana s-au omogenizat.
Adaugati, batand, ciocolata topita, apoi turnati gelatina racita in jet subtire, amestecand.
Bateti frisca pana se intareste usor, apoi incorporati-o in amestecul cu branza.

Bateti albusurile pana se intaresc, apoi incorporaţi-le.
Turnaţi cu lingura amestecul obtinut peste blatul de biscuiti si raciti la frigider timp de 3-4 ore, pana se intareste. Scoateti cheescake-ul din tava.
 Presarati cu cacao si ornati cu bombonele pentru decor de la Dr. Oetker. Alegeti decorul care va place.

Serviti cu fructe de padure proaspete.

Sfaturi
▪ cand adaugati gelatina in amestecul cu branza, asigurati-va ca gelatina s-a racit, altfel amestecul poate face cocoloase sau deveni vascos.
 ▪ Puteti pastra cheescake-ul in frigider, cel mult 4 zile. Asigurati-va ca ouale sunt foarte proaspete.

 Pofta buna!


Am primit invitatia de a participa la provocarea Dr. Oetker de la Bucataresele Vesele.
Multumesc frumos Lory! Multumesc Lia!

Paste fericit tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu