marți, 2 februarie 2016

Salata de sfecla rosie cu portocale

Sfecla rosie este recomandata si necesara pentru un corp sanatos. Este plina de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti.

Ingrediente:
• 2-3 buc sfecla rosie
• 2 portocale
• cateva de frunze de patrunjel
• 3 linguri suc de portocale
• 1 lingurita miere
• 2 linguri ulei de masline
• 1 buc ceapa rosie
• cateva frunze de salata
• sare
• piper proaspat macinat

Mod de preparare:
Fierbeti sfecla in apa cu sare timp de 30-40 de minute. Verificati daca sunt fierte, intepandu-le cu furculita; daca intra usor, sfecla poate fi luata de pe foc. O puneti la scurs intr-o strecuratoare si o lasati la racit. O curatati de coaja si o taiati felii.


Portocalele se curata, inclusiv pielita alba si se feliaza. Faceti un dressing din suc de portocale, miere, ulei de masline , care se condimenteaza cu sare si piper. Ceapa rosie se taie rondele sau se toaca marunt.
Pe un platou asezati frunzele de salata, ceapa, feliile de sfecla si de portocale. Turnati dressingul si presarati frunze de patrunjel.
Se prepara usor si rapid.
Pofta buna!


Bine de stiut!
• Sfeclele mici sunt mai dulci decat cele mari;
• Pentru sfeclele de dimensiuni mai mici timpul de fierbere este de 30-40 de minute, iar pentru cele mijlocii sau mai mari timpul de fiebere este 1h-1h 30 min;
 • Daca puneti o lingurita de otet in apa in care fierbe sfecla, mirosul va fi simtitor redus si isi va pastra culoarea;
• Ca sa mentineti mai mult din gust si culoare, nu taiati sfecla la niciunul din capete;
• Ca sa nu va colorati mainile in purpuriu folositi manusi de unica folosinta sau faceti un amestec de sare si zeama de lamaie, cu care va stergeti culoarea de pe maini.

Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

2 comentarii: