luni, 7 septembrie 2015

Chutney de fructe


Dulce-acrisor, puternic aromat, acest chutney este o delicatesa grozav de simpla. Imi place sa-l savurez pe paina prajita sau alaturi de inghetata.

Ingrediente:
• 700 g prune
• 3 lamai
• 3 piersici
• 2-3cm radacina de ghimbir, rasa
• 250 g zahar brun
• 2 batoane de scortisoara

Mod de preparare:
Lamaia se taie felii, apoi triunghiuri, prunelor li se inlatura samburii si se taie in jumatati, piersicile se taie in sferturi.

 
Se amesteca toate (prunele, caisele si lamaile) impreuna cu ghimbirul ras, cu batoanele de scortisoara si se presara zahar.

Se lasa 2-3 ore la temperatura camerei, dupa care se fierbe totul la focul cel mai mic, pentru 2 ore la cuptor.

Cand lichidul se reduce si sosul devine gros si lipicios, este gata. Scotem batoanele de scortisoara si punem chutney-ul in borcane sterilizate. Le depozitam intr-un loc racoros si intunecos. Daca intentionam sa-l folosim imediat, il pastram la frigider.
Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu