miercuri, 16 septembrie 2015

Chutney de dovlecei


Daca vrei sa oferi celor dragi o reteta interesanta, placut aromata si deosebit de gustoasa incearca acest joc de arome.

Ingrediente:
• 1 kg rosii
• 600 g dovlecei
• 250 g ceapa alba
• 2 buc catei de usturoi
• 60 g stafide inmuiate in coniac
• 250 g zahar alb
• 300 g zahar brun
• 650 ml otet de mere
• 2 linguri ghimbir ras
• 3-4 buc cuisoare intregi
• 1 buc baton de scortisoara
• 2 buc ardei iute
• sare

Mod de preparare:
Rosiile se spala si se taie felii. Dovleceii se curata de coaja si se taie in patratele. Ceapa se taie normal.

Puneti ingredientele de mai sus intr-un vas si adaugati 2 catei de usturoi pisati, stafidele inmuiate in coniac, zaharul, otetul, 2 lingurite de ghimbir ras cat mai marunt, cuisoarele intregi si un baton de scotisoara.

Mai adaugati ardeii iuti, tocati marunt si sare dupa gust. Fierbeti amestecul timp de 50-60 de minute, la foc moderat. Amestecati din cand in cand. Eliminati scortisoara si cuisoarele, pasati 1/3 din compozitie si adaugati inapoi in vas.

 Turnati ghiveciul cald in borcane si sterilizati timp de 30 minute la bain–marie.

Se serveste alaturi de carne fiarta sau fripturi.
Pofta buna!


PS: puteti sa mixati /sa pasati compozitia dintr-un borcan si sa o folositi si la condimentarea legumelor si a carnii pregatite pentru gratar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu