luni, 27 iulie 2015

Fasole pastai cu maioneza

Fasolea pastai este o sursa delicioasa de vitamine, proteine, fibre, nu conţine multe grasimi si este ieftina.

Ingrediente:
• 300 g pastai mov (prin fierbere devin verzi)
• 300 g pastai galbene
• 1 catel de usturoi
• 6 linguri de maioneza
• 1 lingurita de miere de albine
• 2 lingurite de otet balsamic
• 1 lamaie
• frunze de patrunjel
• 1 ardei iute
Mod de preparare:
Pastaile se spala in 2-3 ape. Se pun pentru 10-15 minute la fiert in apa cu sare si cu jumatate de lamaie taiata felii.
Se clatesc sub jet de apa rece si se lasa la scurs si la racit. Se taie in sectiuni de doua degete. Dintr-un galbenus crud si unul fiert se face o maioneza usoara, cu multa zeama de lamaie. Punem maioneza in doua vase. In unul din ele adaugam un catel de usturoi, o lingura de mustar, sare si piper.
In celalalt vas adaugam 1 lingurita de miere de albine si 2 lingurite de otet balsamic, sare si piper.
Adaugam pastaile racite si amestecam usor. Aromele diferite ale maionezei te vor incanta.
Se serveste rece, pe paine prajita.
Pofta buna!
Info:
"Culoarea galbena a pastailor vine de la flavonoidele (substante cu efecte antiinflamatoare si antioxidante) pe care le contine;
Culoarea verde - de la continutul mare de clorofila (care are o actiune depurativa, antitoxica);
Culoarea roscata - de la pigmenti antocianici (cu efecte antitumorale si antioxidante puternice)." Formula AS
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

2 comentarii: