miercuri, 17 iunie 2015

Strips din piept de pui

In aceasta seara gatim in familie.
Sotul m-a intrebat de ce am gatit doar Cordon Bleu, Nuggets si Strips din piept de pui in ultima perioada. I-am spus ca particip la un concurs si l-am provocat la o intrecere: folosim acelasi preparat si cautam o garnitura cat mai inspirata. Eu am ales piureul de mere, el salata de citrice.
Sa vedem ce a iesit.

Strips din piept de pui cu piure de mere
Ingrediente:
• 1 cutie Strips din piept de pui
• 3-4 mere mari, acrisoare
• sucul de la o lamaie
• 50 g unt
• scortisoara
Mod de preparare:
Din categoria: Simplu! Doar incalzesti!
Pregatim bucatile de strips conform instructiunilor de pe ambalaj. Desfacem ambalajul si punem continutul intr-o tava si dam la cuptor la foc mediu. Dupa 15 minute e gata.
Intre timp curatati merele, taiati-le in patru si scoateti semintele.
Puneti bucatile de mar intr-o cratita, stropitil-le cu jumatate din sucul de lamaie si jumatate de pahar cu apa si puneti-le pe foc. Lasati sa se faca pana cand merele se inmoaie bine si lichidul se evapora complet. Stingeti focul, adaugati untul, restul de suc de lamaie si amestecati pana cand se topeste untul si merele se fac piure.
Puneti bucatile de strips pe farfurii si serviti-le insotile de piureul de mere presarat deasupra cu scortisoara.
Pofta buna!
PS: Incearcati aceasta combinatie. Marul si carnea de pui amintesc de aroma copilariei.

Strips din piept de pui cu salata de citrice


Ingrediente:
• 1 cutie de Strips din piept de pui
• 2 portocale
• 2 grepfrut roz
• 1 lamaie
• 1 lingura de ulei extravirgin
• sare
• piper rosu
• 2 fire de menta
Mod de preparare:
Din categoria : Simplu! Doar incalzesti!
Pregatim bucatile de strips din piept de pui conform instructiunilor de pe ambalaj, 15 minute la cuptor la foc, mediu.
Curatati portocalele si cele doua grepfruturi si le taiati felioare. Asezonati cu sare, cu piper rosu si cu un fir de ulei de masline extravirgin.
Puneti sucul de la jumatate de lamaie. La urma aromatizati salata cu cateva frunzulite de menta proaspata. Dupa ce scoateti puiul de la cuptor, radeti coaja de lamaie si presarati un fir de menta tocat marunt.
Pofta buna!
PS: Daca va place gustul astringent puteti sa puneti si cateva felii de lamaie si in salata nu doar sucul.
PPS: Vara ne dorim o mancare usoara, colorata si plina de prospetime.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu