joi, 18 iunie 2015

Nuggets cu sos de iaurt

Rasfata-i pe cei mici cu ceva apetisant si preparat rapid. Combina gustul fin al carnii de pui cu niste cartofi rumeni si un sos racoros de iaurt.

Ingrediente:
• 1cutie de nuggets din piept de pui
• 1 kg de cartofi noi
• boia de ardei dulce
• curcuma
• crengute de rozmarin
• 3 catei de usturoi
• 2-3 linguri ulei de masline.
• sare
• piper

Pentru sos:
• 120 ml iaurt grecesc
• 1 lingura de amidon de porumb
• 1 lingura de suc de lamaie
• 1 galbenus
• 200 ml supa de pui
• 30 g unt
• 1 catel de usturoi
• sare
• piper

 Pentru soriceii mancaciosi:
• 4-5 ridichi
• 6 cuisoare
• cateva frunze de salata verde


Mod de preparare:
Cartofii se fierb in apa cu sare timp de 15 minute apoi se taie in bucati mai mici. Se unge o tava cu ulei de masline, se pun cartofii si se condimenteaza cu sare, boia de ardei dulce, curcuma, crengute de rozmarin si doi - trei catei de usturoi intregi. Se dau la cuptor pana se rumenesc frumos, cam 40-45 de minute.
Intre timp pregatim sosul de iaurt. Amestecati iaurtul cu amidonul si cu galbenusul. Turnati supa de legume si lasati sa fiarba la fic mic, amestecand usor pana se ingroasa sosul.
Bucatile de nuggets se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru 15 minute. Serviti nuggets cu cartofi rumeniti si sos de iaurt.
Pofta buna!
PS: Nu uitati de soriceii mancaciosi. Cei mici le vor adora coditele si vor fi incantati de prezenta lor pe platoul cu bunatati.
PPS: O invitatie la masa care te va face sa zambesti!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

4 comentarii:

  1. Maine o pregatesc pentru piticii mei.Cu siguranta vor fi....placut surprinsi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de bine arata! Cred ca ii voi pregati si eu piticului meu :)

    RăspundețiȘtergere