luni, 29 iunie 2015

Budinca cu carne


O mancare gustoasa cu mamaliga preparata altfel de cum o stii.

Ingrediente:
• 500 g carne de vita, tocata
• 1 ceapa
• 1 morcov
• 2 linguri bulion
• 150 g malai
• 200 ml apa
• 200 ml lapte
• 100 g smantana
• 3 linguri pesmet
• 3 oua
• ghimbir
• usturoi
• piper
• sare
• ulei

Mod de preparare:
Taiati ceapa marunt, dati morcovul pe razatoare si caliti in putin ulei. Adaugati carnea tocata si lasati sa se inabuse pana scade zeama lasata de carne. Adaugati apoi bulionul (desfacut cu putina apa), condimentati cu sare, usturoi, piper, putin ghimbir si lasati sa se raceasca. Puneti un ou si amestecati. Preparati o mamaliga mai moale din malai, apa, lapte si un praf de sare. O lasati sa se raceasca putin apoi o amestecati cu smantana, doua galbenusuri si doua albusuri batute spuma.


Intindeti intr-un vas uns cu ulei compozitia de carne, apoi mamaliga, presarati pesmetul deasupra si dati totul la cuptor pentru 40 de minute.


Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu