miercuri, 27 mai 2015

Placinta cu pui si ciuperci

O placinta pentru cina. Mai bun de atat ce sa fie?

Ingrediente:
• 1 piept de pui
 (puteti folosi si pulpe superioare dezosate)
• 300 g ciuperci
• 4-5 cepe verzi
• 1catel de usturoi
• cimbru verde
• 100 g bacon
• 2 linguri de faina de grau
• 250 ml vin
• 250 g smantana
• sare
• piper
• 1 buc foietaj
• 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Intr-o cratita incalzita punem 50 g unt si 2 linguri de ulei de masline. Adaugam ceapa verde si o lasam pana se inmoaie putin.
Adaugam baconul taiat marunt si bucatile de carne de pui. Presaram cimbrul verde.
 Cand s-a albit carnea de pui adaugam 2 linguri de faina si 250 ml vin alb sau roze. Punem capacul si lasam sa fiarba carnea.
Taiem ciupercile in sferturi si le punem intr-o cratita. Presaram sare si le lasam sa se rumeneasca putin, sa-si intesifice aroma.
Dupa ce s-au rumenit le punem in cratita peste carne si mai adaugam sare, piper, cimbru, ardei iute si un catel de usturoi maruntit.
 Daca este nevoie mai adaugam apa calda.
Cand puiul e facut se opreste focul si se adauga smantana. Se amesteca.
Turnam compozitia intr-o forma de placinta si deasupra punem foietajul.
Ungem cu ou si dam la cuptor, pana se rumeneste frumos, 25-30 minute.
Pofta buna!

PS:Daca nu doriti sa folositi faina puteti sa inlocuiti cu amidon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu