duminică, 10 mai 2015

Morisca din foietaj


Zilele trecute am vazut pe internet niste poze frumoase cu foietaj si mi-am amintit ca, intr-un colt de dulapior, este pitita si uitata o forma pentru acest aluat. Cu ce aveam prin frigider am facut niste gustari minunate si rapide.      
Cu foietaj din comert e joaca de copii…

Ingrediente:
 • 800 g aluat congelat pentru foietaj
• 1ou pentru uns
• masline verzi
• salam crud- uscat
• cascaval
• rozmarin
Mod de preparare:
Dezghetam complet aluatul la temperatura camerei. Il desfacem usor, fara sa-l rupem. Cu ajutorul unei forme sau cu un simplu cutit taiem forme patrate, ca in imaginea alaturata.
Punem in mijloc un patratel de salam uscat si lipim foaia sub forma de morisca.
Adaugam o jumatate de maslina.
Ungem cu ou batut si presaram cascaval. Le dam la cuptor. Cuptorul se incalzeste in prealabil la temperatura de 220◦ C. Produsele obtinute se tin in cuptor pana se rumenesc. Cand le scoatem din cuptor adaugam putina verdeata si daca mai dorim cascaval.
Pofta buna!
PS: Le puteti face cu fructe, cu gem, cu legume, cu ce va doreste sufletul.
PPS: Mergem la plimbare sau “ne bagam la un film” ? Avem timp liber…
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

3 comentarii: