duminică, 31 mai 2015

Inghetata de capsuni


Zilele calduroase se apropie si o data cu ele vine si sezonul inghetatelor. Cremoase, rafinate, aromate, asortate, inghetatele ne ispitesc si ne racoresc intr-un mod placut si delicios!

Ingrediente:
• 1 kg de capsuni
• 250g zahar
• 500 g frisca
• 1 plic de budinca de vanilie
• 500 ml lapte

Mod de preparare:
Se curata capsunile de codite, se spala bine si se paseaza cu ajutorul unui blender pana se obtine o pasta. Se bate frisca cu zaharul pana se intareste bine apoi se amesteca cu piureul de capsuni. Separat se prepara budinca de vanilie astfel: Se amesteca praful de budinca cu 4 linguri de zahar, se dilueza cu lapte rece, apoi se incorporeaza restul de lapte incalzit in prealabil. Se amesteca si se lasa la foc potrivit pana se ingroasa, amestecandu-se incontinuu. La final se amesteca cele 2 compozitii, se toarna in vase si se lasa la congelator sa se intareasca(timp de 3-4 ore).
Acestui deliciu de sezon ii putem da un plus de de farmec folosind cupe(cosulete) din biscuiti si sa-i completam gustul cu fructe proaspete, ciocolata, frunze de menta.


Cosulete din biscuiti

Ingrediente:
• 200g biscuiti cu cacao
• 250g ciocolata

Se maruntesc biscuitii cu ajutorul robotului sau pe o planseta de lucru cu un sucitor si se pun intr-un castron. Se topeste ciocolata pe baie de abur, se toarna peste biscuiti zdrobiti si se amesteca bine. Se acopera interiorul unui vas (a carui forma vrem sa o dam) cu folie de plastic. Cu o lingura se preseaza si se intinde foarte bine amestecul de biscuiti, dupa care se pune la rece ca sa se intareasca. Cantitatile de mai sus sunt suficiente pentru 6 vase mici (cupe).
Pofta buna!


PS: Renumite pentru aroma lor seducatoare, capsunile isi merita un loc de cinste in bucataria noastra.


Un comentariu: