duminică, 24 mai 2015

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare ne-a cucerit pe toti cu gustul ei deosebit de bun, bogat, acrisor si de aceea este prezenta mai mereu pe mesele noastre.

Ingrediente:
• 500 g carne de vita
 • 2 morcovi
• 1 pastarnac
• 1 telina mica
• 1 ceapa mare
• 3-4 linguri de ulei
• 75 g orez
• 2 oua
• bulion de tomate
• 2-3 rosii
• 1 legatura patrunjel verde
• cateva frunze de leustean
 • 1 l de bors de putina
• sare
• piper
• smantana pentru servit
Mod de preparare:
Curati si speli legumele. Oparesti rosiile si le decojesti. Fierbi borsul si ii indepartezi spuma. Intr-o oala pui 2-3 linguri de ulei, adaugi legumele tocate marunt si le undesti putin. Adaugi apa (2.5-3 l) si lasi sa fiarba. Pregatesti perisoarele: Amesteci carnea tocata cu orez, cu verdeata, doua oua intregi, putina telina data pe razatoarea mica. Asezonezi cu sare si piper.
Omogenizezi compozitia si cu mana uda modelezi perisoarele apoi le adaugi in ciorba care clocoteste. 
Ele se vor ridica la suprafata destul de repede. Se lasa sa mai fiarba, incet, acoperit, inca o jumatate de ora cu perisoarele inauntru. Adaugati rosiile maruntite, bulionul desfacut cu putina apa si borsul. Daca nu aveti bors se poate acri ciorba si cu zeama de lamaie. La sfarsit adaugati leustean tocat. Puteti servi ciorba de perisoare simpla sau dreasa cu smantana.
Pofta buna!


PS: Pentru un gust desavarsit, in loc de apa, folositi supa de oase.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu