duminică, 5 aprilie 2015

Peste cu prune uscate


De Florii praznuim intrarea Mantuitorului in Ierusalim.Traditia ne cere ca pe masa de Florii sa nu lipseasca pestele. Va propun o reteta delicioasa, apetisanta si usor de preparat.

 Ingrediente:
• 200 g paine toast alba
• 150 ml lapte
• 100 g prune uscate
• 100 g migdale feliate
• 2 oua
• 1 varf cutit de scortisoara
• 1 albus
• 100 g unt
• 1/2 crap (circa 800 g)
( am folosit 2 bucati de peste)
• 1/2 lamaie pentru decor
• cimbru proaspat pentru decor
• sare
Mod de preparare:
Tai painea cuburi, o pui intr-un castron si torni laptele peste ea. Tai prunele bucati mici si le adaugi in castron impreuna cu migdalele (75 g), ouale batute si amesteci cu painea. Condimentezi cu sare si scortisoara.
Speli pestele, il usuci si il condimentezi cu sare. Asezi amestecul de paine intr-un vas termorezistent, pui untul taiat bucati si asezi pestele.
 Apesi burta de peste pana se lipeste de amestecul de paine.
Introduci forma in cuptorul preincalzit si coci timp de 35-40 minute.
Bati albusul cu un varf de cutit de sare. Scoti pestele din cuptor, il ungi cu albusul batut si-l acoperi cu migdalele ramase.
 Il dai din nou la cuptor si-l mai lasi 10 minute. Il servesti cu lamaie.
 Pofta buna!
De Florii un gand bun si o urare pentru toti cei care au nume de floare.
La multi ani!
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu