duminică, 26 aprilie 2015

Paste siciliene


Pastele fainoase sunt  oricand o alternativa convenabila, rapide, usor de preparat si in plus absolut delicioase.

Ingrediente:
• 1 ceapa
• 2-3 fire de ceapa verde
• 4 filete de ansoa
• ulei de masline extravirgin
• 100 g rosii cherry de culori diferite (rosii /galbene)
• 50 g pesmet
• 100 g parmezan proaspat ras
• 1 catel de usturoi
• 50 g masline
• 1 portocala
• sare de mare
• piper
• 200 g paste tagliatelle
• frunze de oregano, cimbru sau rozmarin

Mod de preparare:
Punem la fiert apa cu sare pentru paste. Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei si sotam usturoiul timp de 1 minut.

Adaugam pesmetul si il prajim in ulei pana cand devine crocant si auriu.

Miscam tot timpul tigaia-nu lasam pesmetul sa se prinda de fund. Scoatem pe un prosop de hartie si lasam sa se raceasca.

Incalzim bine o alta cratita si punem fileurile de ansoa. Cand incep sa se topeasca adaugam 2 linguri de ulei de masline.

Punem ceapa tocata si o calim bine.

Adaugam ceapa verde, rosiile taiate in jumatati, maslinele, zeama de la o jumatate de portocala si 1 polonic din apa in care au fiert pastele. Atunci cand sosul a scazut bine adaugam pastele scurse si amestecam.

Gustam si mai punem sare si piper daca e nevoie. Punem pastele in vasul de servire, adaugam parmezan, pesmet aromatizat, ulei de masline extravirgin. Servim cat se poate de repede.
Pofta buna!

PS: Am folosit ca sursa de inspiratie reteta lui Chef Radu Dumitrescu, gasita pe YouTube. In reteta initiala foloseste paste tricolore si in plus 100 g de ardei copt din conserva.
https://www.youtube.com/watch?v=HDZ4vBKEDw8


PPS : Savurati aceste minunate paste siciliene alaturi de o bere autentic italiana, Peroni Nastro Azzurro.

2 comentarii:

  1. ce bine arata multumim Liliana pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Nicoleta! Ma bucur sa stiu ca iti plac retele postate de mine!

      Ștergere