miercuri, 22 aprilie 2015

Pachetele la cuptor

Imi place grozav sa gatesc ciuperci. Se fac usor si gustul este absolut delicios.

 Ingrediente:
• 30 de ciuperci champignon
• 1 lamaie
• 1 ceapa
• 2catei de ustoroi
• 1 morcov
• 100 g jambon crud
• 3 linguri ulei de masline
• lingurita boia de ardei dulce
• legatura de verdeata,(coriandru sau patrunjel)
• sare
• piper
• cateva frunze de menta
• cateva fire de usturoi

Mod de preparare:
Se spala bine ciupercile, se curata si se indeparteaza coditele. Se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. La fel se procedeaza cu cateii de usturoi si coditele de ciuperci. Morcovul se da pe razatoarea mica. Se taie feliile de jambon in cubulete. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline sa se incinga. Se caleste ceapa, morcovul, coditele de la ciuperci dupa care se adauga si jambonul. Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce. Inainte cu doua- trei minute de a se lua de pe foc, se pun unsturoiul si coriandrul tocat marunt.


Se umple fiecare jumatate cu cate o lingura generoasa din amestecul de jambon prajit cu ceapa, dupa care se acopera cu celelalte jumatati de ciuperci. Se stropesc cu putin ulei de masline, se orneaza cu fire de usturoi si frunze de menta si se dau la cuptor pentru aproximativ 15 – 20 de minute. Se servesc calde.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu