joi, 19 martie 2015

Tocana de fasole boabe

Dupa o zi mohorata, friguroasa si cu foarte multa umezeala, nimic nu se compara cu o mancare calda si gustoasa. Ca sa scap repede de senzatia neplacuta de infrigurare, am gatit ceva usor, rapid, aromat si foarte colorat. Pentru a-mi usura munca am folosit conserve si, in mai putin de 30 de minute, o imbietoare tocana de fasole boabe ma astepta pe masa.

 Ingrediente:
• 1conserva de fasole alba
• 1 conserva de fasole rosie
• 1 conserva de rosii intregi, decojite in suc de rosii
• 2-3 linguri de ulei de masline
• 1 ceapa taiata marunt
• 2 catei de usturoi pisati
• 1 ardei gras rosu
• 2 ardei iuti taiati marunt
• 1 lingurita de chimion macinat
• 1 lingurita de boia
• 1 lingurita de oregano uscat sau ½ lingurita cimbru
• 2 linguri de bulion
• 250 ml supa de legume sau apa
• patrunjel pentru decor
• sare
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o cratita, adaugati ceapa taiata marunt, usturoiul pisat si caliti timp de 3-4 minute. Adaugati ardeii curatati si tocati si caliti timp de 3-4 minute, apoi adaugati ardeii iuti, chimionul, boiaua si oregano sau cimbru si mai prajiti cateva minute. Adaugati boabele de fasole in cratita impreuna cu tomatele, bulionul si supa de legume. Aduceti la temperatura de fierbere, apoi reduceti flacara si lasati sa fiarba la foc mic timp de 15-20 minute, amestecand din cand in cand, pana scade o parte din lichid. Asezonati dupa gust.
Pofta buna!

PS: Serviti cu salata verde sau cu salata de sfecla rosie cu hrean.

PPS: Daca nu doriti sa cumparati conserve de fasole, puteti sa va faceti acasa propria combinatie de tipuri de fasole.

Un comentariu: