joi, 26 martie 2015

Terina Caroli


Terina de pui poate fi un aperitiv perfect atunci cand ai musafiri la masa. Ca sa te descurci mai usor, o poti pregati cu o zi inainte. Sper sa va placa!

 Ingrediente:
• 700 g carne de pui (piept de pui)
• 200 g piept de pui afumat Caroli
• 200 g sunca Praga Caroli
• 100 g carnati de bere Caroli
• 2 buc crenwursti cu piept de pui Caroli
• 9 felii de bacon Caroli
• 250 ml smantana
• 100 g morcov
• 3 oua
• 1 ceapa
• 2 frunze de dafin
• 2-3 linguri de ulei
• 2 linguri de faina
• 100 g masline verzi
• sare
• piper

Mod de preparare:
Intr-o craticioara se pun 2 linguri de ulei si se undeste ceapa pana devine galben-aurie. Morcovul se fierbe in putina apa cu sare. Carnea de pasare impreuna cu ceapa undita se dau prin masina de tocat. Se amesteca cu smantana si ouale, se adauga faina, sare si piper dupa gust.
Se aseaza felii de bacon pe fundul unui vas termorezistent uns cu ulei, apoi se pune amestecul preparat. Un strat de carne tocata, apoi sunca taiata cubulete si maslinele, iar carne tocata apoi, morcovul si pieptul de pui taiat bucati, carne tocata si carnatii de bere feliati sau intregi. Se pun si doi cremwursti apoi se acopera cu folie de aluminiu.
Daca nu ai rabdare, poti sa le amesteci pe toate o data si sa le torni in tava peste feliile de bacon. Gustul ramane la fel de bun. Imaginea o sa fie putin altfel.
Se coace la foc mic, timp de o ora in cuptorul preincalzit. In tava de sub gratar se pune apa.
Putem servi terina cu mere umplute. Tai merele in jumatati, le scoti semintele, le inabusi in unt si apoi le umpli cu coacaze si merisoare de padure.
Pofta buna!

PS: Am numit aceasta reteta ”Terina Caroli” pentru ca am folosit produse din carne de la firma Caroli.

PPS: Daca va place gustul mai aromat, tineti pieptul de pui la marinat cel putin 1-2 ore inainte de a prepara terina: patrunjel, cimbru, sare, piper, usturoi taiat felii peste care sa aruncați un strop de vin alb sau zeama de lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu