luni, 2 martie 2015

Sarbusca


Aceasta reteta respecta bucataria moldoveneasca si regula ei de baza: totul pentru un gust desavarsit.

Ingrediente:
• 3.5-4 l de zar, de la casul proaspat
• 200 g  cas dulce
• 1 cana smantana
• o ceapa mare
• un morcov
• 1 kg cartofi noi
• verdeata multa (loboda, patrunjel, marar, leustean)
• sare

Mod de preparare:
Morcovul si ceapa se toaca marunt, si pun la calit in ulei incins, apoi se pun la fiert impreuna cu verdeata.  Punem zar doar atat cat sa cuprinda legumele.

Cand legumele s-au inmuiat bine, se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cuburi potrivit de mari. Cand zarzavatul si cartofii sunt gata fierte, se toarna deasupra zarul ramas, se adauga bucati de cas dulce. Se potriveste de sare.
Dupa unul - doua clocote, se mai adauga putina verdeata tocata si se trage ciorba de pe foc.
Cand mamaliga este gata, se adauga smantana cat cuprinde...Este tot ce mai are nevoie sarbusca.
Este buna si rece si calda.
Pofta buna!



PS: Casul dulce are o textura si o savoare deosebita. Iti da senzatia ca s-a adunat in el toata prospetimea primavarii.
Daca ti-a placut aceasta reteta, urmareste Colectie de retete pe FACEBOOK

Un comentariu: