miercuri, 11 martie 2015

Salata nordicilor


Salatele sunt optiunea ideala pentru cei care prefera un meniu rapid fara bataie de cap. Este o salata consistenta, care poate fi consumata si ca fel principal.

 Ingrediente:
• 300g carne pui (pulpe dezosate sau piept)
• 4-5 cartofi
• 2 morcovi
• 1 telina mica
• 1 ceapa
• 100 g cascaval
• frunze de salata verde
• 3 castraveti in otet
• 4-5 rosii cherry
• 2 lingutite de mustar picant sau mustar cu boabe
• 4 linguri de maioneza
• 1 lamaie
• sare
• piper
Mod de preparare:
Carnea se fierbe, se spumeaza si se scoate pe un platou. In aceiasi supa se pun la fiert cartofii, telina si morcovii. Legumele se curata si se spala in prealabil.
Se pregateste sosul pentru salata astfel: maioneza se amesteca cu mustarul, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga zeama de lamaie si  putina coaja rasa.
Se taie legumele si se pun intr-un bol incapator: ceapa taiata inele, carnea de pui bucatele, morcovii se taie rondele, rosiile in patru, castravetii felii, cartofii si telina cubulete.
Se opresc cateva frunze de salata, jumatate din cascavalul ras in prealabil si cateva bucatele de rosii pentru decor. Toate ingredientele se amesteca cu sosul de maioneza si mustar.
Se condimenteaza dupa gust, apoi se decoreaza in saltiera cu ingredientele oprite.
Pofta buna!

PS: Pentru ca are multe radacinoase aceasta salata are un iz hibernal. Puteti folosi orice legume doriti in functie de sezon.

PPS: Cu cat mai multe legume, cu atat mai bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu