vineri, 6 martie 2015

Rulada de curcan cu ciuperci


Intotdeauna m-au atras ruladele si am incercat diverse combinatii de carne cu legume, cu branza si ierburi aromate, cu fructe. Rezultatul este gustos, sanatos si ma incanta de fiecare data. In plus, nu sunt greu de preparat.

 Ingrediente:
• 1kg piept de curcan
• 300 g ciuperci champignon
• 75 g unt
• 1 lingura ulei de masline
• 150 g migdale feliate
• 1 ou
• 4-5 crengute de cimbru

Garnitura:
• 2 ardei rosii
• 2 dovlecei
• 1 ceapa rosie
• 1 ceapa alba
• 2 catei de usturoi
• 4-5 linguri de ulei de masline
• 1 legatura de patrunjel
• sare
• piper

Mod de preparare:
Se spala ciupercile si se taie in felii. Se pune o lingura de ulei de masline si untul intr-o cratita in care se adauga ciupercile, patrunjelul tocat marunt, frunzele de cimbru si se lasa pana scade zeama lasata de ciuperci. Se adauga 100g fulgi de migdale. Se condimenteaza amestecul de ciuperci cu sare si piper. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga oul si se amesteca bine. Carnea se imparte in trei bucati. Fiecare bucata se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune amestecul de ciuperci si se ruleaza. Se pun in staniol si se strang bine la capete.

Ceapa, ardeii, dovlecii si usturoiul se taie bucati mari, se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.


Se aseaza rulourile intr-un vas ( preferabil de ceramica) uns cu ulei. Se coc 40 de minute. Se scoate staniolul, se presara rulourile cu fulgi de migdale si cimbru ramas, si se mai lasa carnita 15 minute ca se se rumeneasca. Legumele se undesc deasupra intr-o craticioara timp de 10-15 min. sau pot fi adaugate in vas langa rudada cand aceasta este aproape gata.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu