luni, 16 martie 2015

Prajitura cu capsuni si nuca de cocos



Un blat simplu poate deveni un delicios desert cu nuca de cocos, frisca, ciocolata si capsuni.

Ingrediente:
Pentru blat:
• 200 g unt inmuiat
• 350 g zahar tos
• 400 g faina
• 100 g nuca de cocos
• 1 praf de copt
• 6 oua
 Pentru umplutura:
• 200 g ciocolata alba
• 1 kg frisca nebatuta (cu 29-35% continut in grasimi)
• 100 g ciocolata de menaj, neagra
• 500 g capsuni

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul. Ungeti si tapetati o tava rotunda, adanca cu diametrul de 23 cm. Puneti toate ingredientele pentru blat intr-un castron incapator si amestecati aproximativ 2 min, pana se omogenizeaza. Rasturnati amestecul in tava pregatita si nivelati suprafata. Coaceti timp de 30-40 min sau pana cand prajitura se desprinde de pe margini. Lasati sa se raceasca in tava.Taiati blatul racit in trei felii.
Pentru umplutura: puneti ciocolata alba intr-un castron deasupra unei cratite cu apa care fierbe la foc mic si lasati sa se topeasca. Raciti usor. Ciocolata neagra o dati pe razatoare. Bateti frisca pana se intareste usor, apoi turnati-o, amestecand, in ciocolata alba topita. Incorporati apoi ciocolata neagra data pe razatoare.
Intindeti crema impartita in trei, peste foile de blat

Taiati capsunile pe lungime si aranjati-le in cercuri care se suprapun partial. Doua sau trei capsuni le taiati in jumatati si le asezati in centru prajiturii. Se lasa la rece pana a doua zi.
Pofta mare!


PS: Daca vreti sa-i cuceriti pe cei mici decorati prajitura cu buburuze simpatice ascunse printre frunze de menta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu