luni, 23 martie 2015

Mancarica de linte cu sfecla

Lintea rosie este bogata in proteine, saraca in grasimi si are un conţinut exceptional de fibre alimentare.Nu te poti plictisi de gustul ei, pentru ca ai multiple posibilitati de a o combina. Profita de proprietatile ei nutritive.

Ingrediente:
• 300 g linte rosie
• 2 cepe potrivite
• 1 morcov
• 1 sfecla rosie (200-225g)
• 1l supa de legume sau apa
• 1 lingura de faina
• 1 foaie de dafin
• 1 lingurita de boia
• 2-3 linguri ulei de masline
• patrunjel verde
• sare
• piper
Mod de preparare:
Curatati ceapa , morcovul si sfecla rosie. Intr-o cratita puneti la calit in 2-3 linguri de ulei ceapa tocata marunt. Adaugati putina sare. Taiati morcovul si sfecla rosie in cubulete si dupa ce s-a inmuiat ceapa le adaugati in cratita. Amestecati si tineti pe foc 7-10 min.

Adaugati aproape jumatate din cantitatea de supa sau apa, cat sa acopere bine legumele. Dupa ce a fiert cateva clocote, adaugati o lingura de faina si amestecati energic sa nu se faca cocoloase. Turnati restul de supa si lasati la fiert. Adaugati o foaie de dafin, lingurita de boia si tijele de patrunjel tocate marunt. Inainte de a se pune la fiert, lintea trebuie aleasa cu atentie si spalata. Adaugati lintea si lasati la foc potrivit 15-20 minute.

Lintea rosie fierbe repede si are tendinta sa se faca terci. Trebuie sa amestecati mereu, sa nu se lipeasca. Este indicat sa gustati lintea pe parcurs ce o gatiti, astfel incat sa nu o inmuiati prea tare. Potriviti gustul de sare si piper. Serviti mancarea calda sau rece.
Pofta buna!


PS: Lintea este, probabil, cea mai ieftina sursa de proteine de calitate.


PPS: La 300 g linte puneti 600 ml supa, o proportie de 1/2.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu