miercuri, 11 martie 2015

Chec cu ciocolata


Cand adaugam putina ciocolata, desertul, fie el cat de obisnuit, se transforma intr-o desfatare.

Ingrediente:
• 250g faina
• 200g unt
• 175 g zahar
• 4 oua
• 2 linguri de cacao
• 2 lingurite de praf de copt
• 150g ciocolata
• 50 ml smantana dulce pentru frisca
• 1 fiola de esenta de rom
• 1 pachetel de zahar vanilat bourbon
• 1 lingurita scotisoara macinata
• coaja  rasa de  lamaie

 Pentru ornat
 • fructe confiate, alune migdale, nuci

Mod de preparare:
Se bate bine untul cu zaharul. Se adauga zaharul bourbon si 1 lingurita de scortisoara.
Se adauga pe rand ouale. Se mixeaza in continuare pana se dizolva zaharul. Se adauga esenta de rom si putina coaja de lamaie.
Se amesteca faina cu cacaua, praful de copt si cu ciocolata rasa. E bine sa cerneti ingredientele uscate sa se amestece mai bine.

Se adauga treptat in compozitia de unt, alternand cu smantana.
Se toarna intr-o forma de chec unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.

Se coace la foc potrivit timp de o ora. Se scoate si se lasa 20-30 de minute in tava, apoi se rastoarna.

Se orneaza cu ciocolata, cu nuci, cu migdale, dupa bunul plac sau ramane simplu.
Pofta mare!

2 comentarii: