joi, 5 februarie 2015

Tocanita picanta de pui


Tocanita este foarte populara in Moldova si poate fi facuta in fel si chip. Aceasta reteta este o gateala simpatica cu pui, ceapa, porumb si multe condimente.

 Ingrediente:
• 1kg de piept de pui
• 1 ardei iute
• 2 cepe mari
• 100 g porumb din conserva sau congelat
• 3 catei de usturoi
• 250 ml de vin alb
• 3-4 linguri de ulei
• 3 linguri de pasta de tomate
• 1 varf de cutit de busuioc uscat
• ½ lingurita boia dulce
• 1 lingurita de rozmarin macinat
• condimente pentru carne de pui
• piper mozaic

Mod de preparare:
Carnea se taie fasii si se presara cu amestec de condimente pentru pui, se lasa 10-15 min si apoi se prajeste in ulei pe ambele parti.
Se scoate pe un platou si in uleiul in care s-a prajit carnea, se calesc ceapa si ardeiul uite.

Se pune carnea inapoi in cratita, se adauga vinul si apa cat sa le acopere apoi se adauga condimentele (piper, busuioc si rozmarin).
Se lasa sa fiarba la foc mic, pana carnea este fiarta. Daca mai este nevoie se mai adauga putina apa. Se pune pasta de tomate, porumbul, boiaua, usturoiul pisat si se mai da cateva clocote.
Se poate servi simpla sau cu garnitura preferata: paste, orez sau cartofi.
Pofta buna!

PS: daca va place gustul  picant-arzator, folositi doi ardei, dar aveti grija sa  le verificati iuteala inainte de a-i adauga in mancare.

Un comentariu:

  1. offffff, tu sigur mi-ai pus gand de ingrasare! doar stii ca nu rezist fara sa incerc retetele tale...fie-ti mila, te rog! :)

    RăspundețiȘtergere