marți, 17 februarie 2015

Salata de sfecla rosie cu pere


Imi place aceasta salata. Este interesanta, delicioasa si delicata.

 Ingrediente:
• 1 sfecla rosie potrivita
• 2 pere aromate
• cateva frunze de menta
• zeama de la o lamaie
• 3 linguri de ulei de masline
• 150 g branza feta

Mod de preparare:
Sfecla rosie se curata pe cat posibil fara a fi tinuta sub apa (la nevoie se clateste usor). Perele se curata de mijlocul cu samburi. Ambele se taie in taitei fini si cat mai lungi. Se amesteca intre ele doar la momentul servirii, pentru a nu-si imprumuta culorile.
Intr-un borcan, se pune zeama de lamaie (2 parti) si uleiul de masline (o parte). Se pune capacul borcanului si se agita energic timp de 2-3 minute. Se pun pe farfuria de servire taiteii de sfecla si pere si se amesteca.Pe deasupra, se presara cateva frunze de menta proaspata si branza feta faramitata cu mana.
La final, se toarna amestecul din borcan si se potriveste cu sare si piper. Se serveste rece.
Se pune pe platou exact inaintea servirii.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu