vineri, 27 februarie 2015

Pui a la Kiev


Acest renumit fel de mancare ucrainean poate fi preparat cu succes in casa folosind cele mai proaspete ingrediente - pui suculent cu usturoi si unt cu plante aromatice.

Ingrediente :
• 75g unt inmuiat
• ½ lamaie, coaja rasa si sucul
• 2 catei de usturoi, zdrobiti
• 2 linguri de patrunjel verde, taiat foarte fin
• 2 linguri de ceapa verde tanara, tocata foarte marunt
• 4 piepti de pui, curatati de piele si dezosati
• 2 oua mari
• 25g faina
• 100g pesmet
• ulei vegetal pentru prajit in strat gros
• 1lamaie pentru ornat

Mod de preparare:
Puneti intr-un castron untul inmuiat, coaja si sucul de lamaie, usturoiul zdrobit, ceapa verde, patrunjelul tocat si amestecati bine. Turnati amestecul pe o foaie de celofan si rulati un sul de aprox.7,5 cm lungime. Puneti sulul la frigider, lasati 30min, apoi indepartati celofanul si taiati 4 bucati egale.
Intre timp, asezati pieptii de pui intre doua bucati de celofan si bateţi usor cu un batator de lemn, pentru a-i intinde putin. Aşezati bine si puneti in centrul fiecarui piept de pui cate o bucata de unt cu plante aromatice.
Rulati puiul, indoind marginile in interior pentru ca untul sa nu se scurga. Bateti ouale impreuna cu o lingura de apa. Daţi puiul prin prin faina, apoi prin ou si prin pesmet, apasand bine pentru a inveli pieptul. Daca puiul incepe sa se desfac, prindeti marginile cu o scobitoare ascutita.
Raciti la frigider 30 min, apoi dati din nou prin ou si prin pesmet.
 Incingeti un strat gros de ulei intr-o cratita, la 180 grade C.
Frigeti cate doi piepti de pasare timp de 8 min, pana se auresc. Daca puiul se rumeneste prea repede, scoateti pieptii din cratita si lasati uleiul sa se raceasca usor.
Scoateti pieptii cu o lingura de spumuit, scurgeti pe prosop de bucatarie si pastrati la cald in timp ce frigeti ceilalti piepţi. Se poate servi cu cartofi noi, fasole verde si carote, decorat cu segmente de lamaie.
Pofta buna!


 PS: Un vin alb, tamaios, va merge perfect cu savoarea puiului.

Arome tentante
Untul cu care umpleţi pieptii de pui poate fi aromatizat cu diverse condimente:
 - o combinaţie in stil italian cu sunca taiata cubulete, branza Mozzarella si busuioc;
- un amestec oriental preparat din coaja si sucul unei lamai mici, 3 linguri de coriandru proaspat tocat si un ardei rosu iute, curatat de seminte si taiat foarte marunt;
- un amestec din 2 linguri coniac si 2 fire de ceapa verde taiata foarte marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu