joi, 12 februarie 2015

Pui cu sampanie


O idee pentru cina de Valentine's Day - o zi speciala dedicata dragostei.

 Ingrediente:
• 1 pui de cca 1.5 kg ( eu am folosit pulpe superioare dezosate si fara piele)
• ½ sticla sampanie
• 2-3 linguri de ulei de masline
• 200 g ciuperci
• vegeta gust de gaina
• piper

 Pentru sos:
• 6 morcovi
• 2 cepe
• 1 bucata de praz
• 1lg de faina
• 200 ml smantana
• 2 cuisoare
• 1 leg patrunjel
• vegeta – adaos universal pentru mancaruri
• piper

Mod de preparare:
Spalati carnea de pui. Adaugati 1 lingurita de vegeta cu gust de gaina putin piper si lasati la rece 30 minute. Scurgeti ciupercile de zeama din conserva, dupa care inabusiti-le putin in 2 linguri de ulei de masline incins. Scoateti ciupercile cu ajutorul unei spumiere. Adaugati, apoi bucatile de carne. Daca folositi pulpe dezosate puteti sa le rulati si sa le prindeti cu o scobitoare pentru a pastra o forma frumoasa. Prajiti carnea la foc potrivit, pana se patrunde bine si capata o culoare frumoasa, rumena, apoi o scoateti pe un platou.
Adaugati sampania in sosul ramas in tigaie si lasati sa fiarba pana scade la jumatate.
Spalati bine morcovii, ceapa si firul de praz si puneti-le intr-un vas cu apa, impreuna cu patrunjelul tocat marunt, cuisoarele si putin piper. Fierbeti totul 30 de minute, apoi scurgeti legumele si dati-le prin mixer. Puneti din nou pe foc vasul cu sosul de sampanie, adaugati legumele mixate (sau trecute prin sita), presarati o lingura de faina, turnati smantana si amestecati pana se omogenizeaza.
Adaugati ciupercile si asezonati gustul cu ½ lingurita de vegeta – adaos universal pentru mancaruri. Mai lasam vasul pe foc 2-3 minute apoi dam deoparte.
Servim friptura de pui alaturi de sosul de sampanie.
Pofta buna!

PS: “ Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare.”- George    Bernard Shaw 
 


2 comentarii: