marți, 10 februarie 2015

Dovleac umplut cu carne


Dovleacul umplut are un farmec aparte si stie sa dea gust mancarii ca nimeni altul. Un amestec de arome dulci si nu foarte, puternic parfumate sau fine, combinate cat trebuie sa-ti incante simturile.

 Ingrediente:
 • 1dovleac (2kg)
• 300 g piept de pui( sau de curcan)
• 100 g paine alba
• 150 ml smantana
• 100 gr miez de nuca
• 100 g branza sarata
• 100 g cascaval
• 3-4 lg ulei de masline
• lingurita coaja de lamiae
• nucsoara, dar foarte putina
• patrunjel proaspat
• sare
• piper

Mod de preparare:
Se spala dovleacul, se sterge, apoi i se taie capacul. Se scot semintele si o parte din miez, astfel incat sa ramana o margine suficient de groasa iar deschizatura sa fie de 10 cm in diametru. Se presara sare in interior si se unge cu ulei de masline.
Se spala pieptul de pui, se taie bucatele se condimenteaza dupa gust si se lasa la rece.
 Painea se inmoaie in smantana.
Nucile se maruntesc. Bucatelele de carne de pui se pun in blender (robot), impreuna cu painea inmuiata in smantana si se amesteca bine.
Se taie branza patratele, se pune carnea tocata intr-un bol impreuna cu nucile, branza sarata,  jumatate din cantitatea de cascaval, coaja de lamaie,nucsoara, piper si se amesteca bine.

Se umple dovleacul cu aceasta compozitie, se acopera cu capacul, se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se da la cuptor pentru 45-50 minute.

Se scoate, se ridica capacul, se adauga cascavalul ramas si se mai da 10-15 min la cuptor.
Cand il serviti presarati frunze de patrunjel.
Pofta mare!


PS: In afara de gustul minunat dovleacul este un izvor de sanatate. Profita de proprietatile lui nutritive.

 PPS: In loc de cascaval puteti sa folositi mozzarella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu