joi, 19 februarie 2015

Chiftelute umplute cu ciuperci

Uneori o schimbare cat de mica surprinde si incanta. Propunerea mea: chiftele cum n-ai mai gatit!

Ingrediente:
• 500 g carne tocata de curcan
• 1 borcan de ciuperci Bonduelle
• 2 felii de paine
• 100 ml lapte
• 2-3 catei de ustoroi
• 2 cepe
• 1 leg de verdeata( patrunjel, marar)
• 1 cartof
• 1 morcov
• 3 oua
• piper
• sare
• pesmet
• ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Curatam ceapa, cartoful. morcovul si usturoiul. Punem painea la inmuiat in lapte. Scurgem ciupercile din conserva. Dam morcovul si cartoful prin razatoarea mica. Tocam marunt ceapa si usturoiul.
Amestecam carnea cu cele trei oua, painea stoarsa, legumele rase, ceapa, usturoiul apoi ii dam gustul cu sare si piper.
Formam chiftelute de marimea unui ou mic-mijlociu, punem in mijloc o ciupercuta si apoi le dam prin pesmet.

Le rumenim in ulei incins, le scoatem pe un prosop absorbant. Cantitatea de ulei sa fie suficienta cat sa le acopere.
Le servim calde alaturi de o salata de sezon.
Pofta buna!


 PS: Daca nu doriti sa le prajiti in ulei, puneti-le la cuptor pe hartie de copt pentru 25-30 de minute.

PPS: Recunosc, sunt fan produse Bonduelle!

2 comentarii: