duminică, 18 ianuarie 2015

Clovnii nazdravani


 ... tu ce mai gatesti pentru cei mici?

Ingrediente:
• 800 g carne curcan
• o leg de ceapa verde
• 2-3 oua
• felii de paine
• 300 g cascaval
• cimbru verde
• rosii cherry
• salata verde
• castraveti murati
• cuisoare
• pesmet
• chifle de paine
• boia dulce sau picanta
• vegeta Naturella

Mod de preparare:
Se taie ceapa marunt si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga painea inmuiata in apa si stoarsa bine, ouale batute usor, vegeta, boia de ardei si cimbru verde, dupa gust.
Din compozitia obtinuta se modeleaza chiftelute, se trec prin pesmet si se lasa la rece pentru 20 de minute. Se incalzeste cuptorul. Se aseaza chiftelele intr-o tava, pe hartie de copt si se dau la cuptor timp de cca 15 min pe fiecare parte.
Dupa ce se racesc putin decorezi ciftelele dandu-le infatisarea vesela a unor clovni. Pentru aceasta folosesti, felii de cascaval pentru fata, castraveti murati pentru ochi, pe care prinzi cu cuisoare felii de cascaval micute pentru a contura si mai bine ochisorii, rosii cherry pentru nas. Le asezi pe jumatati de chifle si le pui frunze de salata verde creata care tin loc de par clovnului.
Acum poti sa inviti copilasii la masa!

 Pofta buna!

7 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc Simona! Cred ca acesti clovni pot sa puna un zambet pe o fata de copil!

      Ștergere
  2. Clovnii nazdravani arata minunat /Si sunt numai buni de infulecat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt infulecati Iulian :)) Am ramas doar cu reteta si fotografia.

      Ștergere
  3. Simpatici tare clovnii, satiosi si sanatosi totodata! Orice copil i-ar papa cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata! In weekend asa va arata mic dejunul nostru! Multumesc de idee, Liliana!

    RăspundețiȘtergere